AA muhabirine konuşan bölgedeki görgü tanıkları, Lid kentinde onlarca işgalci Yahudinin Filistinlilerin evlerine taşlarla saldırdığını söyledi.

Görgü tanıkları ayrıca saldırgan Yahudilerden bir kısmının da yakıcı madde depoladığını ve Filistinlilerle çatıştığını aktardı.

Lid'de bir Yahudi işgalci tarafından şehit edilen Filistinli Musa Hassune için dün cenaze töreni düzenlenmişti.

Cenazenin geçişi sırasında çevrede bulunan bazı işgalci Yahudilerin bayrak sallaması üzerine Filistinliler ile işgalciler arasında gerginlik yaşandı. İşgalci İsrail ise Filistinlilere saldırarak bazı kişileri göz altına almıştı. Filistinliler ise işgalcilere taş ve şişe atarak karşılık vermişti.

İşgalci İbrani 12 televizyon kanalı, kentte Filistinliler ile işgalci Yahudiler arasında çatışmalar çıkmasının ardından sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurmuştu

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, işgalciler dün gece saatlerinde, Yafa, Hayfa, Akka, Lid (Lod) ve Remle kentleri başta olmak üzere Arap kent ve beldelerinde düzenlediği operasyonlarda, 374 Filistinliyi gözaltına almıştı.

İşgalci Yahudiler, "Araplara ölüm" sloganı atarak yürüdü

Aşırı sağcı bir grup işgalci Yahudi, Batı Kudüs'teki bir halk pazarında "Araplara ölüm" sloganı atarak yürüyüş yaptı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntüde, bir grup işgalci Yahudi'nin Batı Kudüs'teki Mahane Yehuda Pazarında sloganlar atarak yürüdüğü görüldü.

"Araplara ölüm" sloganı atan aşırı sağcıların içindeki bazı kişilerin yüzlerini kar maskeleriyle gizlemesi dikkati çekti.

Irkçı sloganlar atan gruba onlarla birlikte yürüyen işgalciler herhangi bir müdahalede bulunmaması göze çarpıyor.

İşgalciler Batı Şeria'da 8 Filistinliyi yaraladı

Tevane Köy Meclisi Başkanı Muhammed Rab'i, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup Yahudi yerleşimcinin, bayramlaşmak için köyde dolaşan Filistinlilere taşlarla saldırdığını söyledi.

Rab'i, köy halkının yerleşimcilerin saldırısına karşı koymak için toplanması üzerine işgalcilerin olaya müdahale ederek Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerle ateş açmaya başladığını belirtti.

İşgalcilerin ateş açması sonucu 8 Filistinlinin yaralandığını kaydeden Rab'i, yaralıların durumuyla ilgili bilgi vermedi.

Editör: Mehmet Çalışkan