Koronavirüsle mücadelede ‘İyilik Hareketi’ devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde koronavirüsle sahada mücadele eden görevlileri; yaşlı, hasta, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen herkesin yardımına koşuyor.

Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi de sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve kronik rahatsılığı olan vtandaşlara bu zor süreçte destek oluyor.

Eskişehir İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının yanı sıra Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde hazırlanan yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde sokak hayvanları için şehrin bazı noktalarına yiyecek bırakan din görevlileri, bu kez yumurtadan yeni çıkan civcivler için seferber oldu. 

Eskişehir Huzur Mahallesi'nde yaşayan ve koronavirüs salgını dolayısıyla sokağa çıkamayan Mehmet Yudar, yumurtadan yeni çıkan civcivleri için cami imamından yardım istedi.

Din görevlisi Memiş Ünal, civcivler için yem temin ederek Mehmet Yudar'a evinde teslim etti.

Cami bahçesinde birçok kediyi de beslediğini belirten İmam Hatip Ünal, "Doğumundan ölümüne kadar iyi günde kötü günde cami cemaatimizi yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu günde, yine cemaatimizin yanında olurken yumurtadan yeni çıkan civcivler için de yem getirdik. Her ne kadar camide cemaatimizle beraber olamasak da bağımızı hiçbir zaman koparmayacak ve bu zor günleri el ele, gönül gönüle, milli bir dayanışma içinde birlikte aşacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan