Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak;  Peygamber Efendimizin, Müslümanlar ve bütün insanlık adına mükemmel bir hayat sürmüş olduğunu ve ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamından insanlığa aktardığını vurguladı.

“Peygamber Efendimizin doğumunu kutlarken sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.” diyen Vali Çakacak; “Eskişehirli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandil’ini kutluyor, bu anlamlı haftanın birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Çakacak’ a bilgiler veren İl Müftüsü Bekir Gerek, Mevlid-i Nebi Haftasının “Hazreti Peygamber ve Gençlik” başlığı altında kutlanacağını söyledi. Özellikle her bir din görevlisinin en az 10 gençle ilgileneceğini, Üniversitelerde Rektörlüklerle, KYK’ larda KYK yurt müdürleri ile, okullarda Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde değişik programlar yapılacağını arz etti ve hafta boyunca yapılacak etkinliklere tüm Eskişehirlileri davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan