Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek ve beraberindeki heyet, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) alemlere rahmet olarak gönderildiğini, bu bakımdan Mevlid-i Nebi'nin tüm dünyanın, bütün insanlığın bu rahmetten, bereketten istifade ettiği bir doğum olduğunu ifade etti.

Vali Ayyıldız, "Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, her türlü ayrımcılığın, zulmün en sert şekilde can yaktığı bir dünyaya gözlerini açan Peygamber Efendimiz; 'Fatıma’yı üzen beni de üzer' diyen bir kız babasıydı her şeyden önce. Yetimlerin, mazlumların, çocukların, yoksulların Peygamberiydi. Varlığa anlam katan hayatı; güzel, asil ve nezih olan her şeyin diğer adıdır. Eskişehirli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyor; bu anlamlı haftanın birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında Vali Ayyıldız’a bilgi veren İl Müftüsü Bekir Gerek ise Mevlid-i Nebi Haftasının "Hz. Peygamber ve Çocuk" teması altında idrak edileceğini belirterek, Mevlid-i Nebi'nin hayırlara vesile olması temennisini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan