Seyitgazi ilçesine bağlı Sarayören Mahallesi Mekke Camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.

İl Müftülüğünce düzenlenen açılış programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İl Müftüsü Bekir Gerek, Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, İl Müftü yardımcıları, ilçe Müftüleri, cami dernek üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Erol Ayyıldız, “Yaradan’ın yeryüzünde evleri olan ibadet yerlerini, ancak Yaradan’dan ötürü kalbi sevgi dolu olan kimseler imar ederler.' yönündeki ilahi müjdeye mazhar olunduğuna hep birlikte şahitlik ettiğimiz bu anlamlı günde, bu nezih toplulukla olmanın bahtiyarlığını yaşıyor, hepinize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın güçlendiği kutsal mekanlar olan camilerin toplumu bir araya getirdiğini ifade eden Vali Ayyıldız, “Alemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk ibadet yeri olan Kabe’nin adını taşıyan bu camimiz de diğer camilerimiz gibi hayatımızın tam kalbinde duracaktır.” diye konuştu.

- Hayatı daha anlamlı ve daha verimli geçirmek için camilerimizi doldurmalıyız

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ise şunları kaydetti:

“Doğumumuzda kulağımıza okunan ezanla başlayan hayatımız, ölümümüzde minareden okunan sala ve camide kılınan cenaze namazıyla tamamlanmaktadır. Bize ebedi saadet yaşayabileceğimiz ahiretimizi kazanmak için bir fırsat olarak verilen ve ezanla başlayıp sala ile biten dünya hayatımızı daha anlamlı, daha güzel ve daha verimli geçirmek için camilerimizi doldurmalıyız. İki yıla yakın bir süredir devam eden pandemi sürecinde alınan tedbirler nedeniyle camilerimiz bir süre ibadete kapatıldı ancak yeni bir süreç başlatıldı ve camilerimiz eskisi gibi ibadete açıldı. Alınan tedbirlere uyarak camilerimize devam etme imkanı sağlandı. Kardeşlerimizden temennimiz camileri garip bırakmamalarıdır.”

- Camiler bizleri birleştiren mabetlerimizdir

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek de "Camiler bizleri birleştiren, bütünleştiren, gönüllerimizi kaynaştıran, topluca Rabbimize ibadet ettiğimiz mabetlerimizdir. Camiler mihrabıyla mabet, kürsüsüyle mektep, minberiyle devlet, şadırvanları ile maddi ve manevi temizlik, kütüphaneleri ile ilim ve irfan yuvasıdır." diyerek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Sarayören Mahallesi Mekke Camii ibadete açıldı.

Açılışın ardından caminin yapımına katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan