Eskişehir İl Müftülüğü ile Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülükleri Gençlik Koordinatörlükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde Anadolu Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere yönelik iftar programları düzenlendi.

Çok sayıda üniversite öğrencisinin katıldığı iftar programlarında İl Müftüsü Bekir Gerek de öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere hitap eden ve ramazan ayının paylaşma, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, “Biz bu ramazanda da öğrenci kardeşlerimizle iftar yapıyoruz. İl Müftülüğü olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci kardeşlerimizle Eskişehirliler arasında köprü olmak için bir organizasyon yaptık. Biz bu programlarda öğrencilerle, ihtiyaç sahipleriyle, yetimlerle iftar sofrasında ekmeğimizi paylaşıyouz.” dedi. 

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile iş birliği halinde bu programların düzenlendiğini ifade eden Müftü Gerek, “Bu salonu bize üniversite tahsis etti. Biz de organizasyonun diğer ayaklarını gerçekleştirdik. Eskişehirlilere çok teşekkür ediyorum. Çok duyarlı davrandılar. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya ve iftar soframıza katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen kardeşlerimiz, burada yan yana kardeşçe oturup iftarını yaptı. Bu tablo bizi çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Mehmet Çalışkan