“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülükleriyle iş birliği halinde “Din Görevlileri Buluşma ve Kaynaşma Programı” düzenlendi.

Şoförler Cemiyeti Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın din görevlisinin misyonunu ve vizyonunu hatırlamasına güzel bir vesile olduğunu belirterek şöyle konuştu:

- Hayatın her anında gerçek manada toplumun önünde önder, rehber ve örnek olmak durumundayız

“Din, insan hayatının bütününe etki ettiği için din hizmeti sunan görevlilerimiz de insanların her anında onlarla beraberdir. Topluma dini anlatırken ne bilmek gerekiyorsa onu bilmek ve en doğru şekilde toplumu bilinçlendirmek en büyük görevimizdir. Camide namaz kıldırırken cemaatin önünde olduğumuz gibi arkamızda saf tutan cemaatin bilgisinin de önünde olmak durumundayız. Bilgide, ilimde, ahlakta, yaşayışta kısaca hayatın her anında gerçek manada toplumun önünde önder, rehber ve örnek olmak durumundayız. Çünkü biz bu toplumu İslam’la buluşturuyoruz, biz toplumu karanlıktan aydınlığa, zulmetten nura ulaştıran bir misyon ve vizyon üstlenmişiz. ‘Allah katındaki kıymetinizi görmek istiyorsanız, sizi istihdam ettiği işe bakın.’ sözüne binaen, Rabbim bizlere gerçekten kıymet vermiş ve Peygamber mesleği ile şereflendirmiştir. Bu makama, bu mesleğe layık olmayı, gereği gibi hizmet etmeyi Rabbim nasip eylesin.”

İl Müftüsü Bekir Gerek ise “Camisiz Müslümanlık olmaz ama imamsız da mabed olmaz. Bu haftada camilerimizi anlatırken hocalarımızı da onurlandırmamız gerekir.” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

- Camilerimiz kürsüsü ile mektep, minberi ile devlet, mihrabı ile mabed, minaresi ve ezanlarıyla hürriyettir

“Sorumluluğumuz çok büyük. Öyle ki bizler Peygamberin minberine geçiyor namaz kıldırıyor, kürsüsüne geçip vaaz ediyor, mihrabına geçip hutbe irad ediyoruz. Biz biliyoruz ki camilerimiz kürsüsü ile mektep, minberi ile devlet, mihrabı ile mabed, minaresi ve ezanlarıyla hürriyettir. Bu haliyle medeniyetimiz, şehirlerimiz camiler ile mağrur olurken, gönüllerimizi imar eden hocalarımızdır.”

Program, son bir yıl içerisinde Tashih-i Huruf ve lisans eğitimini tamamlayan din görevlilerine ödül verilmesi ile son buldu.

Sabah Namazı Buluşması sonrası onlarca fidan dikildi

Öte yandan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü ile Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülükleri iş birliğinde, üniversite ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması”, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın katılımıyla Reşadiye Camii’nde gerçekleşti.

- Gençliği anlamak geleceği anlamaktır

Kur’anı Kerim, ilahi ve kasidelerin okunduğu programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, “Gençliği anlamak geleceği anlamaktır, geleceği inşa etmektir. Geleceği imar etmek için ise önce imanları imar etmemiz lazım.” diyerek Müslüman gençliğin niteliklerini şöyle sıraladı:

“Müslüman gençlik nesne değil öznedir, tarih olan değil tarih yazandır, ezberci değil ezberleri bozandır. Müslüman gençlik bekleyen değil beklenendir, gururlu değil onurludur, sahip olmayı değil şahit olmayı önceleyendir. Müslüman gençlik gölge değil, kopya değil, müsvedde değil asil bir gençliktir. Şiarı belli, şuuru belli, her türlü şaibeden uzak şahsiyetlerdir. Şimdi sabahın bu seherinde Allah’ın huzuruna duran bu gençliği selamlama zamanıdır. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Sabahınız, gününüz hayır, aydınlık gelecek sizlerle olsun.”

Sabah Namazı Buluşması’nın ardından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla başlatılan kampanya kapsamında Reşadiye Camii bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğe Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları, il ve ilçe gençlik koordinatörleri, Diyanet Öğrenci Evi’nde kalan üniversite öğrenciler, TDV Kız Öğrenci Yurdu’nda ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan üniversite öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan