Türkiye Diyanet Vakfının ve Diyanet İşleri Başkanlığının hizmetlerine katkı sağlamak, muhtaç, yetim, göçmen, çocuk, engelli ve muhacir gibi dezavantajlı gruplara yardımcı olmak, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyette bulunmak amacıyla Türkye Diyaet Vakfı Mütevelli Heyeti kararı ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi bünyesinde "Kadın Kolları Komisyonu" oluşturuldu.

Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi koordinesinde oluşturulan "Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Kadın Kolları" çalışmalarına başladı.

İl Müftüsü Bekir Gerek başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfınca yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen hizmetler bağlamında kadın kollarının yapacağı çalışmaları değerlendirdi.

Kadın kollarının İl Müftülüğü koordinesinde ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, ‘"Kadın kollarımız din hizmetleri başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarıyla Müftülük faaliyetlerine ivme kazandıraraktır." dedi.

Kadın kollarının ilk iş olarak Giresun’daki selzedeler için harekete geçtiğini kaydeden Müftü Gerek, "Kadın kollarımızda gönüllü olarak yer alan her bir gönüllümüz, Giresun’daki vatandaşlarımız için maske üretiyor. Üretilen maske ve diğer yardımları TDV aracılığyla selzede kardeşlerimize ulaştıracağız. Yeryüzünde iyiliği egemen kılmak için her daim iyiliğin öncüsü olan Türkiye Diyanet Vakfımız, kadın kollarıyla daha da güçlenerek mazlumun, mağdurun, kimsesizin umudu olmaya ve ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan