Anadolu Nasreddin Hoca Cami Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen söyleşi programına Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, İlçe Müftüleri ve çok sayıda genç katıldı.

Kur’an’ı Kerim ve ilahi dinletisiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, gençliğe büyük bir önem verdiklerini belirterek “gençlik geleceğimizdir” şiarıyla gençleri doğru dini bilgiyle, milli ve manevi değerler ile yetiştirme noktasında İl Müftülüğü tarafından yapılan çalışmalardan bahsetti.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök ise şunları kaydetti.

- Genç demek kalbiyle düşünen, yüreğiyle konuşan insan demektir

“Genç demek heyecan demektir. Genç olmak yeni bir dünya kurmak, yeryüzünde iyilikleri çoğaltmak, iyiliği yeryüzüne egemen kılmak için gayret göstermenin heyecanı ve aşkı içerisinde olmaktır. Bir insan geleceğe dair hayal kurabiliyor, insanlık için ideallere sahipse ve gelecek için insanlık adına kurduğu hayalleri, ideallerini gerçekleştirmek için aşkla, tutkuyla çalışıyorsa o insan gençtir.” ifadelerini kullandı.

- Dünyada bulunuş gayemiz yeryüzünü güzelleştirmektir

Allah’ın insanı topraktan yarattığını ve yeryüzünü imar etmesini istediğini hatırlatan Soykök, dünyada iyilerin aktif olmadığı için kötülüklerin var olduğunu ve insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır hadisine işaretle asıl meselenin insanlara faydalı olmak olduğunu belirtti.

- Gençleri bekleyen en büyük tehlike yürek küçülmesidir

Kalbimizle insanız, yüreğimizle genciz, kocaman yürekli gençler olamayacaksak, yaşadığımız dünyayı sorgulamıyorsak, sadece kendi kariyer planımızı düşünüyorsak, gençlik heyecanımızı kaybetmişizdir ve bu gençlik için büyük bir tehlike olan yürek küçülmesidir diyen Soykök, “Kocaman yürekli gençler olmalı, sadece kendin için istememeli başkasını mutlu edince mutlu olunmalıdır ki, işte gerçek mutlulukta budur.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Eskişehir programında İmam Hatip Lisesi ve Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencileri ile de bir araya gelerek birer konferans verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan