4-6 yaş grubundaki çocuklara güzel alışkanlıklar kazandırmak ve sağlıklı yetişmelerinde ailelerine destek olmak amacıyla hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları, ülke genelinde açılmaya devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ait projesi olan 4-6 yaş Kur’an kursları, açıldığı her yerde büyük ilgi görüyor.

Açılan kursların kontenjanları kısa süre içerisinde doluyor. Taleplere cevap verebilmek amacıyla uygun koşullar sağlandıktan sonra yeni kursların açılışı yapılıyor. Bu kapsamda 4-6 yaş Kur’an kurslarına her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Şehit Serdar Ege Kur’an Kursu miniklerle buluştu

Eskişehir Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Serdar Ege 4-6 Yaş Kur’an Kursu dualarla açıldı.

Kur’an kursu açılış programına Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, kursa adını veren Şehit Serdar Ege’nin eşi ve çocukları, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, kurum amirleri, din görevlileri, kursta eğitim alacak çocuklar ve aileleri katıldı.

Açılış programında kısa bir konuşma yapan Müftü Bekir Gerek, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için açılan 4 – 6 yaş Kur’an kursları her geçen gün artarak devam ediyor. Çocuklarımıza yapılan hizmet, geleceğimize yapılmış yatırım demektir. Eskişehir Müftülüğü olarak geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Dinin küçük yaşta ve doğru kaynaktan öğrenilmesinin önemine işaret eden Gerek, çocuklukta öğrenilen doğru bilgilerin, gelecekteki dini hayatın temelini oluşturacağını ve hayat boyu insanlara yön vereceğini belirtti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan