Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu Eskişehir programına İl Müftülüğü ziyareti ile başladı.

Prof. Dr. Muslu, İl Müftüsü Bekir Gerek’ten ilde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Muslu Anadolu Üniversitesini ziyaret etti

Eskişehir'de çeşitli temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, beraberindeki heyetle birlikte Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

Rektörlük girişinde Rektör Çomaklı tarafından karşılanan heyet makama geçerek bir süre sohbet etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muslu, Rektörü Prof. Dr. Ertan'ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şafak Ertan Çomaklı ise Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen “dijital eğitim” konusunda bilgi verdi.

Ziyarette,  Diyanet İşleri Başkanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği konusu da görüşüldü.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muslu’ya Eskişehir programında Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun da eşlik etti.

Hacda görev alacak personele yönelik eğitim semineri düzenlendi

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu’nda görev alacak personele yönelik “Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantı kapsamında din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü Bekir Gerek, “meşakkatli ve heyecanlı bir ibadet süresince hacı adaylarına hizmet ve rehberlik edeceklerini ifade ederek bu görevin Mekke’ye, Medine’ye ve hacılara hizmet etmek olduğunu” söyledi.

Kafile başkanı, din görevlisi, idari personel, yardımcı personel gibi görevlerin birbirinden farklı olmadığını belirten Müftü Gerek şöyle devam etti:

“Bu bir ekip işidir. Ekip olarak gidip, ekip olarak döneceksiniz. Hacılarla beraber olacak, hac ibadeti boyunca onlara eşlik edeceksiniz. Hacı adaylarının ibadetlerini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmelerini sağlayacaksınız. Onlarla sevgi ve samimiyetle iletişim kurarak ihmale meydan vermeden onları yakinen takip edeceksiniz.”

Din görevlilerini, “Rahman’ın misafirlerine hizmet etmekten şeref duyan bir gönül insanı” olarak niteleyen Müftü Bekir Gerek, “Hacı olmak hacı kalmak, dost olmak ve dost kalmak önemlidir. Dolayısıyla hac ibadetinde nasıl ki Rahman’ın evinde Rahman’a misafir olacaksak, Nazargâh-ı İlahi olan gönüllere de misafir olmalı ve her daim kalmalıyız. Kutsal beldelerden dönüşte de dostluğumuzu devam ettirmeli; yol arkadaşlığımızı, rehberliğimizi hayat boyu daim kılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan