Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Eskişehir Müftülüğü, bir yandan sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan gençlere ve çocuklara rehberlik ediyor.

Eskişehir Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde hazırlanan Diyanet yayınları kitap seti ve Diyanet dergilerini çocuklara hediye ediyor.

Müftülük; "doğru bilgiyi doğru kaynaklardan toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve Diyanet dergilerinin tanıtımını yapmak" amacıyla, gençlere ve çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını ulaştırıyor.

İl Müftülüğünün tüm birimleri ve personeliyle koronavirüsle mücadelede sahada etkin bir şekilde hizmet verdiğini belirterek, din görevlilerinin pandemi sürecinde hiçbir boşluk bırakmadan vatandaşlara maddi ve manevi rehberlik hizmeti sunduğunu dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek, şunları kaydetti:

"Koronavirüsle mücadelenin ilk gününden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde İl ve ilçe müftülüklerimizle bir yandan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek olurken, öte taraftan Türkiye Diyanet Vakfı şubelerimiz iş birliğinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve manevi destek hizmeti sunuyoruz. Koronavirüsle mücadelede imamlarımız, müezzinlerimiz, Kur'an kursu hocalarımız ve müftülük çalışanlarımız başta olmak üzere tüm personelimiz, büyük bir özveriyle milletimize hizmet etmektedir. Hocalarımız, bizatihi kendi güçleriyle, emekleriyle insanımızın kapısını çalarak ihtiyaçlarını soruyorlar. Yaşlı, hasta, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken, pandemi sürecinden en çok etkilenen çocuklarımıza da unutmuyoruz. Çocuklarımızın evde kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak, onlara manevi destek olmak amacıyla Diyanet yayınlarından kitap seti ve dergi hediye ediyoruz."

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde hazırlanan kitap seti ve dergilerin, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından çocuklara ulaştırıldığını kaydeden Müftü Gerek; "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlama adına elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan