Eskişehir Müftülüğü, Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmek amacıyla bir kahvaltı programı düzenledi.

Kahvaltı programına, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Ney ve ilahi dinletisiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftülüğünün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile kardeş iki kurum olarak el ele, gönül gönüle, iş birliği içerisinde çalışarak; cennet kokusunu üzerinde taşıyan gençlere hizmet etmenin, milli ve manevi duygulara sahip, ülkesine, milletine ve devletine faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Müftülüğün, İslam’ın sevgisini, Allah’ın Kitabı’nı, Hz. Peygamber’in güzel ahlakını insanlara öğretme çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Müftü Gerek, “Bizim dinimiz kardeşlik dinidir. Biz önce kardeşiz, sonra birbirimize emanetiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında İl Müftülüğü ADRB bürosu tarafından sevgi evlerinde sunulan değerler eğitimi ve rehberlik hizmetinin önemine değinen İl Müftüsü Bekir Gerek, yarışmada dereceye giren gençleri tebrik etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer ise şöyle konuştu:

“Bizler yıllardır çocuklarımızı tek kanatlı bir uçak misali uçurmaya çalıştık ve eksik olanın manevi kanat olduğunu acı bir şekilde anladık. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz ile yapılan iş birliği ile sizlerin maddi kanadına bir de manevi kanat eklemiş olduk. Bu noktada Diyanet ve Müftülüğün gençlik çalışmalarını önemsiyoruz.”

Hz. Peygamberin; “Çocuklar cennetin çiçekleridir.” Hadis-i şerifini hatırlatan İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, “Bize cennet kokusunu getirdiniz, iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Her zaman sizlerin yanında ve hayat boyu destekçiniz olacağız.” dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklara yönelik düzenlenen Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Birinciler umre ile ödüllendirilirken yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, manevi rehberler, öğretmenler ve sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan