Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde ve tüm ilçelerde milletin hizmetinde olan müftülükler, Ramazan iklimini evlere taşıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan öncesi katıldığı bir programda, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında cami ve mescitlerde namaza ara verilmesinin ardından Diyanet TV'nin cami ikliminin yaşatılmasında önemli bir iletişim ve irşat vasıtası olduğunu ifade ederek Müslümanları, Ramazan iklimini yaşamak için ekran başına davet etmişti.

Ramazan ayı boyunca vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve cami iklimini evlere taşımak için harekete geçen Eskişehir Müftülüğü, bir yandan sosyal medyaya özel irşat ve mukabele programları hazırlarken diğer yandan Diyanet TV’nin Ramazan programlarını vatandaşlara tanıtıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferini evlerinde yaşamak isteyen vatandaşlara rehberlik eden din görevlileri, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ev ev dolaşarak Diyanet TV uydu frekans ayarlarını yapıyor.

Koronavirüsle mücadelede Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlara hizmet eden din görevlileri, Ramazan ayının girmesiyle birlikte cami ikliminin evlerde yaşanması için çalışıyor.

Ramazan ayının rahmet, bereket ve huzur ikliminin Diyanet TV ve Müftülük sosyal medya hesapları ile evlere taşındığını belirten Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, şunları kaydetti:

"Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azad edilme günleri olan Ramazan ayını, virüs salgınından korunmak için evlerimizde geçirmek durumundayız. İl Müftülüğü olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde ve dijital ortamdan da istifade etmek suretiyle din hizmeti verme gayreti içerisinde olacağız. Ramazan coşkusunu evlerde yaşama adına yerel medya ve sosyal medyada yayınlanmak üzere hazırlanan mukabele, vaaz ve irşat, Ramazan sayfası gibi programlarla vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz."

Ramazan coşkusunun evlerde yaşanması noktasında Diyanet TV'nin önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Müftü Gerek, Diyanet TV tarafından hazırlanan ramazan programlarının vatandaşlara tanıtıldığını ve gelen talepler doğrultusunda din görevlilerince evlerde uydu kurulum ve frekans ayarları yapıldığını belirtti.

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle Vefa Sosyal Destek Grubu'na gelen talepler doğrultusunda, din görevlileri aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz Kur’an-ı Kerim, meal, seccade ve imsakiye ulaştırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan