Eskişehir İl Müftülüğü ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gençlere yönelik çalışmalarda iş birliğine yönelik düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştirmelerine katkı sağlamak amacıyla iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen toplantıda, İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesi noktasında yapılacak çalışmalarda iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Pandemi nedeniyle eğitimlerin çevrimiçi olarak devam ettiği hatırlatılan toplantıda, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik planlanan faaliyetlerin bu süreçte çevrimiçi ortamlar üzerinden gerçekleştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ise alanında uzman isimler tarafından "doğruluk, anne-babaya saygı, yardımseverlik, iyi komşuluk ve iyi arkadaşlık" gibi başlıklar altında söyleşiler yapılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Peygamber Efendimiz başta olmak üzere peygamberlerin örnek hayatından sunumlar yapılması, Eskişehir’in manevi dinamiklerinden Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Şüceaddin Veli gibi şahsiyetlerin bütün yönleriyle gençlere tanıtılması noktasında iş birliği yapılması planlandı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, ve temel dini bilgiler derslerinde öğrencilere destek olunması kararlaştırılan toplantıda, istişare toplantılarının belirli aralıklarla düzenlenmesine karar verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan