Eskişehir Müftülüğü ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Anadolu Üniversitesi Sazova Bilim Sanat Kültür Parkında “Diyanet Yayınları Kitap Sergisi” açıldı.

Açılışta konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, bu yıl Mevlid Kandili'nin Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Peygamberimize inen ilk ayet “Oku” kitabımızın adı Kur’an yani okumak olduğunu belirterek, dinin sahih kaynaklardan öğrenilmesi çok önemlidir. Diyanet yayınları sahih dini bilgiyi öğrenmede çok önemli bir kaynaktır. Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bu serginin açılmasını anlamlı buluyorum. 

Bu konudaki gerekli desteği verdiği için başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ ya, Anadolu Üniversitesi Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı Müdürü Doç. Dr. Mehmet Aytop’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Açılışa İl Müftüsü Bekir Gerek, Anadolu Üniversitesi Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı Müdürü Doç. Dr. Mehmet Aytop, il müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan