Alınan bilgiye göre, Mahmudiye İlçesi küçük sanayi sitesinde çıkan yangında İlçe Müftülüğünün çatısı yandı.

Elektrik kontağından çıktığı zannedilen küçük sanayi sitesinde bulunan marangozhanede çıkan yangın, bitişiğinde olan İlçe Müftülük binasının çatısına sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında Müftülük binasının çatısı tamamen yandı.

Yangın sonucu Müftülük Sitesi lojmanlarında ise kısmı hasarlar meydana geldi.

İl Müftüsü Gerek’ten geçmiş olsun ziyareti

Olay üzerine ilçeye gelen Eskişer İl Müftüsü Bekir Gerek, yangının çıktığı marangozhanede ve müftülük binasında incelemelerde bulundu.

Yangın yerinde sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Müftü Gerek, iş yeri sahiplerine ve İlçe Müftülüğüne geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangında hasar gören Müftülük binasının tekrar eski haline gelmesi için gerekli çalışmalara başlanacağını belirten Müftü Gerek,"Meydana gelen yangın ve yangının oluşturduğu tahribattan dolayı çok üzgünüz.Bu kötü durum karşısında tek tesellimiz can kaybımız olmaması. İlçe Müftülüğümüz ve lojmanlarda meydana gelen hasarın bir an önce giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Bu noktada, İl Müftülüğü olarak gerekli desteği sağlayarak Müftülük hizmet binamızı eski haline kavuşturacağız. Bu süreçte İlçe Müftülüğümüz vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edecektir. Ben bir kez daha başta sanayi esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza ve İlçe Müftümüz Osman Çavuşoğlu ile personelimize geçmiş olsun diyorum. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan