Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilere yönelik "Hasbihal Gecesi" düzenlendi.

Programda gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, İslam'ın bilgi, hikmet ve ahlak medeniyeti olduğunu belirterek; "İslam dünyası ilim, teknik, tıp, sosyal bilimler dahası ilahiyat alanında bilgi üretme, bilgiyi güncelleme, değere dönüştürme ve hayata kılavuz yapma konusunda daha çok çalışmalıdır. Nitekim Rabbimiz okumayı emrediyor. Peygamberimiz, 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' buyuruyor. Gençler; ilmin ve kalemin gücüne inanın. Hayatınız boyunca hep öğrenmeye, okumaya açık olun." dedi.

Gençleri bekleyen tehlikelere işaret eden İl Müftüsü Gerek, "Günümüzde gençlerimiz alkol, madde ve internet bağımlılığı gibi tehlikelerle karşı karşıya. Gençlerimizi bu tehlikelerden korumak için devletimizin tüm kurumlarıyla iş birliği içerisinde gençlerimize rehberlik etmeye çalışıyoruz. Diyanet olarak, Müftülük olarak 'Gençliğe Değer' diyoruz ve bu şiarla gençlerimiz için çalışıyoruz." diye konuştu.

Programa katılan gençlere kitap hediye edildi.

Müftülükten okullara ziyaret

Öte yandan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, beraberindeki heyetle birlikte Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu ve Aziz Mahmut Hüdayi İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Gerek, "İl Müftülüğü olarak gençlerimizin eğitimine çok büyük önem veriyor ve okul yönetimleriyle iş birliği içinde çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenecek "Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" hakkında bilgi veren Müftü Gerek, geleceğin inşası için imam hatip okullarının önemine vurgu yaparak öğretmenlere verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan