Sarıcakaya’da 4-6 yaş Kur’an kursu sevinci yaşandı.

İlçe Müftülüğünce yapımı tamamlanan “Sarıcakaya 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu”, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an Kursu hizmetlerine önem verdiklerini vurguladı.

Geleceğin teminatı çocuklar için açılan 4-6 yaş Kur’an Kurslarına ilginin her geçen gün arttığını hatırlatan Müftü Gerek, ‘‘Çocuklarımıza yapılan hizmet geleceğimize yapılmış yatırım demektir. Eskişehir Müftülüğü olarak geleceğimizi inşa etmek için çalışmalıyız. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanların içerisinde de en iyi yatırım çocuklara yapılan yatırımdır. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir. Rabbim Kur’anı, kitabında müminler için bir rahmet olarak bildirmektedir. Kur’an çocuklar içinde, gençler içinde,  yaşlılar içinde, kadınlar içinde, erkekler içinde bir rahmettir. Yani yaşamımıza hayat vermekte, bize dünya ve ahiret mutluluğunu göstermektedir. Çocukların gelişimi ilk altı yaşına kadardır. Biz burada çocuklarımızın manevi gelişimine katkı vermeye çalışmakta ve eğitim vermeye çalışmaktayız. Çocuklarımız bu kurslarda Rabbini, peygamberini tanıyor kitabını öğreniyor, ibadetlerini anlıyor ve dua yapma alışkanlığını elde ediyor.’’ dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Sarıcakaya 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılış sonrası kursu gezen protokole, İlçe Müftüsü Reşit Ceylan, Kur’an Kursunun yapımı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Açılışa, Kaymakam Muhammed Taha Canpolat,  Belediye Başkanı Hüseyin Çam, İl Müftüsü Bekir Gerek, Mihalgazi Müftüsü Sedat Karali, İlçe Müftüsü Reşit Ceylan, öğrenci ve velileri katıldı.

-Kütahya’ya ziyaret 

Öte yandan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya gitti.

Kısa süre önce Kütahya İl Müftülüğüne atanan Hüseyin Demirtaş’ı makamında ziyaret eden Müftü Gerek, hayırlı olsun dua ve temennisinde bulundu.

Birlikte, yaptırılmakta olan İl Müftülüğü Hizmet Binası ve Külliyesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Müftü Gerek, komşu vilayet olarak karşılıklı hizmet paylaşımlarında bulunacaklarını belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan