"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, beraberindeki heyetle engelli personel ve vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde engellilere gül ve hediye takdiminde bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, ‘‘Yüce Allah insanı eşrefi mahlukat olarak yaratmıştır. Allah’ın katında insanın değeri ise şekillerine ve suretlerine göre değil, iman, ibadet, ahlak ve takvasına göredir. Bu bakımdan engelli kardeşlerimizi de kendimizden birisi olarak görmeli onlara her zaman iyi muamele etmeli ve yardımcı olmalıyız. Eğitimlerine önem vermeli, şefkat ve merhametle muamele etmeliyiz. Çalışabilenlere iş vererek çalışma imkanı sağlamalıyız. Özellikle engellilik bir suç ve ceza olarak görülmemeli, sabır ve metanetle yaşama devam ederek karşılığı cennet olan ağır bir sınav olduğunun farkında olmalıyız.  Bunun için de özellikle engelli çocuklarımızın Rabbimizin bize bir cezası değil, Rabbimizin bize bir armağanı olduğunu bilmeli onlara güzel hizmet ve muamele ederek cenneti kazanmaya çalışmalıyız” dedi.

Engellilerin toplumsal hayatın içinde yer almaları için çalıştıklarını belirten Müftü Gerek, ‘‘Türkiye’de ilk defa olmak üzere Eskişehir’de, Avrupa standartlarında ortopedik görme ve işitme engellilerine yönelik kadın ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere camii, kütüphane, Kur’an Kursu ve oyun alanlarını ihtiva eden bir kompleks inşa ettik. Bizler engellilerimiz önündeki tüm engelleri kaldırma gayreti içerisindeyiz. Bizler sizleri seviyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.’’ ifadelerini kaydetti.

Ziyaretlerde İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Odunpazarı Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ile Engelli Koordinatörleri de hazır bulundu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan