Eskişehir İl Müftülüğü, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında engelli bireyler ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.

Tepebaşı İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde Uluönder Ulu Camii İşitme Engelliler Kur'an Kursu'nda gerçekleştirilen programda İl  Müftüsü Bekir Gerek, engelli bireylerle bir araya geldi.

Engellilerin toplumsal hayatın içinde yer almaları için gayret ettiklerini belirten Müftü Gerek, "Türkiye'de ilk defa olmak üzere Eskişehir'de Avrupa standartlarında ortopedik görme ve işitme engellilere yönelik kadın ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere cami, kütüphane, Kur'an kursu ve oyun alanlarını ihtiva eden bir kompleks inşa ettik. Bizler engellilerimizin önündeki tüm engelleri kaldırma gayreti içerisindeyiz. Bizler sizleri seviyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Program sonunda engelli vatandaşlara çiçek takdim edildi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, şube müdürleri, Müftülük personeli, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile engelli kursiyerler katıldı.



 

Editör: Mehmet Çalışkan