Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Abdülkerim Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen İl Müftüsü Gerek, “Kur'an bizim ilahi kitabımız ve hayat rehberimiz. Kur'an bizim gönlümüzün şifası. Çocuklar bizim gönül çiçeğimiz ve geleceğimizin teminatı. Dolayısıyla onlar bize Allah'ın emaneti. Çocuklarımıza yüce dinimiz İslam'ı öğretmek ise bizim başlıca görevlerimizdendir. Özellikle bunun küçük yaştan itibaren başlamış olması çok anlamlı ve önemlidir. Çocuklarımızın Kur'an'la buluşması kadar büyük bir bahtiyarlık ve sevinç olamaz.” dedi.

4-6 yaş Kur’an kurslarının vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Müftü Gerek, söz konusu kurslarda ilahiyat fakültesi mezunu, çocuk gelişimi sertifikası olan ve pedagojik formasyona sahip hocaların başarılı bir şekilde hizmet verdiklerini kaydetti.

Öğrencilerden Kur’an-ı Kerim dinleyerek çeşitli hediyeler takdim eden Gerek, Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Ziyarette İl Müftüsü Bekir Gerek'in eşi Hatice Gerek ile İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ve Müftülük personeli de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan