Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülüklerine bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Dönemi Kur’an Kursu'na devam eden öğrencilere yönelik program düzenlendi.

Programa, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Abdülkerim Kur’an Kursu ve Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bağlı Şahver Sultan Engelsiz Cami Kur’an Kursu’nda düzenlenen programlarda çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, “Bugün anlamlı ve heyecanlı bir gün yaşıyoruz. Yaz döneminde çocuklarımız yeniden Kur'an'la buluşuyor. Kur'an bizim ilahi kitabımız ve hayat rehberimiz. Kur'an bizim gönlümüzün şifası. Çocuklar bizim gönül çiçeğimiz ve geleceğimizin teminatı. Dolayısıyla onlar bize Allah'ın emaneti. Çocuklarımıza yüce dinimiz İslam'ı öğretmek ise bizim başlıca görevlerimizdendir. Özellikle bunun küçük yaştan itibaren başlamış olması çok anlamlı ve önemlidir. Çocuklarımızın Kur'an'la buluşması kadar büyük bir bahtiyarlık ve sevinç olamaz. Bundan dolayı çocuklarınızı Kur'an kursuna gönderdiğiniz için hepinizi yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler başta olmak üzere öğrenciler tarafından Kur’an’ı Kerim okundu, şiir ve ilahiler seslendirildi.

Bilgi yarışması ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği program çocukların cami bahçesinde balon uçurtmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan