Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında "çocuklar üşümesin" diye Suriye için yardım seferberliği ilan etmişti.

Bu kapsamda Eskişehir İl Müftülüğü ve TDV Eskişehir Şubesi iş birliğinde “Suriyeli Mazlumlar İçin Tek Yürek, Yolun İyilik Olsun” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Ayni ve nakdi yardımların kabul edildiği kampanyaya anlamlı bir destek de Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Şehit Abdülkerim 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinden geldi.

Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını ve kullanmadıkları kıyafetlerini Suriye’deki çocuklara ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesine teslim etti.

Kampanyaya destek olan öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Bekir Gerek, “İdlib’de yaşayan mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına Şehit Abdülkerim 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerimizden, velilerinden ve hocalarından yardım kolileri ile nakdi yardımlar aldık. Bu anlamlı yardım için öğrencilerimize ve onları yetiştiren hocalarımızla velilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan