Eskişehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Koruyucu Aile” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Eskişehir Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah Tarhan, İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Bahadır Sarı, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve eşleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Gerek, asrısaadetten örneklerle koruyucu aile ve evlat edinmenin önemine değindi.

Uzman Doktor Dilek Didem Ayyıldız ise seminerin toplumsal farkındalığın oluşması açısından önemine işaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi Çocuk Gelişimcisi Betül Acar Taş,  koruyucu aile olmanın resmi ve hukuki boyutuyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç tarafından koruyucu aileliğin fıkhi boyutu hakkında sunum yapıldı.

Seminer, koruyucu aile olarak üç çocuğun bakımını üstlenen Sevim ve Özcan Kırmaz çiftinin tecrübe paylaşımlarıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan