Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen kişiler, 14 gün boyunca KYK yurtlarında gözetim altında tutuluyor.

Yurt dışından getirilen vatandaşların KYK yurtlarına yerleştirildiği ilerden biri de Eskişehir olmuştu.

Eskişehir'de, Irak’tan Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilmişti.

KYK yurtlarında karantina altında tutulan vatandaşlara destek olmak amacıyla Eskişehir İl Müftülüğü manevi destek hizmeti başlattı.

KYK yurtlarında görevli manevi rehberler, koronavirüs tedbirlerine önce riayet etmek kaydıyla karantinadaki vatandaşlara manevi destek hizmeti sunuyor.

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi ile İl Müftülüğü iş birliğinde hazırlanan Kur’an-ı Kerim, meal, dua ve dini kitaplar ile seccade, takke ve tespihlerin yer aldığı hediye paketleri, KYK yurtlarında kalan vatanşlara dağıtılıyor.

Karantinadaki vatandaşlara manevi destek hizmetlerinde görev alan Manevi Rehber Serdar Esen, çalışmalara dair Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Her daim milletimizin yanında olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz, bu zorlu süreçte de vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı. İl Müftülüğümüz koordinesinde KYK yurtlarında karantinada olan vatandaşlarımıza manevi destek hizmeti sunuyoruz. İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubemiz tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim, meal, dua ve dini kitaplar ile seccade, takke ve tespihten oluşan manevi destek hediye paketlerini, karantinadaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Beş vakit ezan okuyarak günün belirli saatlerinde vaaz, sohbet, Kur’an-ı Kerim ve dua programları düzenliyoruz. Merkezi anons sistemi üzerinden gerçekleştirdiğimiz bu programlara vatandaşlarımız da odalarından eşlik ederken yine talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayarak onlara destek olmaya gayret ediyoruz."

Koronavirüsle mücadelede manevi desteğin önemli olduğunu söyleyen Esen; "Bu zorlu süreçte her daim milletimizin yanında olacak ve birlikte başaracağız. Yeter ki moralimizi güçlü tutalım, duayı ihmal etmeyelim ve alınan tedbirlere riayet edelim." ifadelerini kullandı.

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından sunulan manevi destek hizmeti ve dağıtılan hediye paketlerinden duyulan memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, karantina altındaki bu zorlu süreçte kendilerine destek oldukları için Eskişehir Müftülüğüne ve din görevlilerine teşekkür ettiler.

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla Vefa Sosyal Destek Grubu'na gelen talepler doğrultusunda, din görevlileri aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz Kur’an-ı Kerim ve meal ulaştırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan