Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi tedbirin hayata geçirilmesinin ardından, Eskişehir İl Müftülüğü, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve dini konularda rehberlik etmek amacıyla yazılı ve görsel medyaya yönelik çalışmalar hazırlıyor.

Virüsle mücadele sürecinde hazırladığı programlarla dijital medya üzerinden vatandaşlara din hizmeti sunan Eskişehir Müftülüğü, Ramazan ve cami iklimini evlere taşıyor.

İl Müftülüğünce dijital ve sosyal medya üzerinden yayınlanmak üzere hazırlanan Ramazan vaaz programları, işitme engelliler için işaret diline çevriliyor.

Koronavirüsle mücadelede engellileri unutmayan İl Müftülüğü, bir yandan Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğiyle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara Ramazan yardım kolileri ulaştırırken diğer yandan dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde her daim engellilerin yanında olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, hiçbir engelin dini öğrenmeye ve yaşamaya engel olmadığını vurgulayarak, pandemi sürecinde de engellilere yönelik maddi ve manevi destek hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan