Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Eskişehir İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri, Valilik bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında başlattığı "iyilik" hareketiyle ihtiyaç sahibi ailelere umut oldu.

İl Müftülüğü, "iyilik" hareketi ile hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere koronavirüs salgınıdan etkilenen vatandaşlara yaptığı yardımlarla "millete vefa" örneği sergiledi.

İl Müftüsü Bekir Gerek yönetiminde din görevlileri, TDV gönüllüleri ve hayırsever iş insanlarının da katılımıyla oluşturulan WhatsApp grupları ile ihtiyaç sahipi ailelerle iletişime geçildi.
Din görevlilerince tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin iyilik grubuna bildirilmesinin ardından hayırseverlerin desteği ile anında vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan "iyilik" hareketine dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi olarak din görevlileri, iş insanları ve hayırsever vatandaşların katılımıyla oluşturulan iyilik grupları sayesinde, hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olduklarını belirtti.

"İmkânı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın"

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğü himayelerinde Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesince "hayır marketi" oluşturuldu.

İl Müftülüğü Vakıf Binası'nda oluşturulan hayır marketi, "İmkânı Olan Bıraksın, İhtiyacı Olan Alsın" sloganıyla ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Din görevlileri, esnaf, iş insanı ve hayırsever vatandaşlar tarafından desteklenen hayır marketi, ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim, eşya ve nakdi yardım ulaştırıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan