Eskişehir İl Müftülüğü ile Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Müftülüklerinin iş birliği ile Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Camii’nde Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı düzenlendi.

İlahiyat Camii’nde yatsı namazını müteakip gerçekleştirilen programa katılım oldukça yoğundu.

Programda İstanbul Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Dünya 1.si Kurra Hafız Metin Çakar, İstanbul Eminönü Yeni Camii Uzman İmam Hatibi, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 2015 yılı Dünya 1.si Ferruh Muştuer, Eskişehir Hacı Havva Camii Uzman İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Şen ve Eskişehir Çarşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Neşet Kaplan Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular.

Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, din görevlileri ve Kur’an kursları öğrencileri tarafından okunan 1001 hatm-i şerifin duasını yaptı.

Müftü Bekir Gerek, programda yaptığı konuşmada, Mevlid-i Nebi Haftası'nın toplumun bütün kesimlerine hitap edecek şekilde, etkili ve coşkulu bir şekilde kutlandığını söyledi.

Gerek, Mevlid-i Nebi Haftası'nın bu seneki temasının “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu hatırlatarak Eskişehir Müftülüğünce gençlere yönelik yürütülen hizmetlere değindi:

“300 üniversite öğrencisine, yaklaşık 100 imam hatip lisesi öğrencisine burs veriyoruz. Yükseköğrenim öğrencileri için Diyanet Öğrenci Evleri açıyoruz. Öğrencilerimize yönelik ilmi, mesleki programlar gerçekleştiriyoruz. Sosyal ve kültürel etkinlikler organize ediyoruz. Ramazan ayında iftarlar verip konferans ve söyleşiler tertip ediyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz, çünkü gençler bunu hak ediyor.”

İl Müftüsü Bekir Gerek, programa katılan velilere, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla çocuklarına gençlikle alâkalı kitap alıp hediye etmelerini tavsiye ederek konuşmasını tamamladı.

Programın ardından cami çıkışında cemaate ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan