Hacı Emine Soyer Kur’an Kursunun temeli atıldı 

Arsası hayır sahibi Hanife Taktak tarafından bağışlanan, Hacı Emine Soyer tarafından da inşaatının tamamlanabilmesi için 500.000 TL yardım yapılan Hacı Emine Soyer Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı.

Temel atma törenine Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müftüsü Bekir Gerek, ilçe müftüleri, din görevlileri, çok sayıda vatandaş ve Kur’an kursu öğrencileri ile kursu yaptıran Hacı Emine Soyer katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak 4-6 yaş grubu Kur’an kursu, ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, hafızlık eğitim ve gençlik hizmetlerine ve ailelerin korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu önem verişimizin bir göstergesi olarak 4-6 yaş grubu 120 öğrenci kapasiteli Kur’an kursumuzun temelini atmaktayız. Kursun üst katında ise 25 öğrencinin kalabileceği dört adet Diyanet Öğrenci Evi bulunacak. İlimizde 229 Kur’an kursunda toplamda 6 bin 800 öğrenci eğitim alıyor. Her geçen gün 4-6 yaş grubu, ihtiyaç odaklı, hafızlık Kur’an kursu öğrenci sayıları artmakta ve halkımıza güzel hizmet vermekten mutluluk ve heyecan yaşamaktayız.”

Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise çalışmalarından dolayı İl Müftüsü Bekir Gerek ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım’a teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan