Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Eskişehir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Eskişehir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan "hayır marketi", ihtiyaç sahibi ailelere umut oldu.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla büyük bir özveri ile çalışan din görevlileri, bir taraftan da Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde hazırlanan gıda, temizlik ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Din görevlileri ve hayırsever vatandaşların destekleriyle İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesince oluşturulan "hayır marketi" ile ihtiyaç sahibi 3 bin 59 aileye yardım ulaştırıldı.

Hayır marketinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek; "Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Vefa hizmetlerine katkı vermek amacıyla Eskişehir Müftülüğü himayelerinde TDV Eskişehir Şubesinde açtığımız hayır marketine, toplumun tüm kesiminden hayırsever vatandaşlarımız büyük teveccüh göstererek milli bir dayanışma örneği sergilediler. Hayırseverlerin desteği ve din görevlilerimizin aracılığıyla hayır marketinde bu güne kadar ihtiyaç sahibi toplam 3 bn 59 aileye 301 bin 700 TL değerinde yardım ulaştırıldı. 'İmkânı Olan Bıraksın, İhtiyacı Olan Alsın' sloganıyla başlattığımız bu iyilik hareketine destek veren tüm din görevlilerine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan