Eskişehir Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Gökmeydan Kız Kur’an Kursunda öğrenim gören öğrenciler için “Bed-i Hıfz”, hafızlığa başlama merasimi yapıldı.

İlçe Müftüsü Burhan Çakır, “Hafızlık Kur’an’a âşık olmak demektir. Kur’an’a âşık olmadan hafızlık yapılmaz. Bu yüzden hafızlık bir aşktır. İnsanlar cennete âşık ama cennet ise hafıza âşıktır. Cennet bütün kapılarını açmış, hafızları beklemektedir. Bu programı tertip eden Gökmeydan Kız Kur’an Kursu yönetici ve hocalarımıza teşekkür ediyor, hafızlığa başlayan öğrencilerimize de başarılar diliyorum, bizleri programlarımızda yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize de şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise, “Böyle bir merasime, hafızlığa başlayacak öğrencilerimizin törenine bizleri şahit kılan Yüce Rabb'imize hamd ü senalar olsun. Bugün çok anlamlı bir törendeyiz. Şu anda melekler hafızlık yapan, Kur’an okuyan bu kardeşlerimizi kanatlarının üzerine almış adeta onları cennete uçurmaktadır. Onları yürekten kutluyorum. Bizim en büyük arzumuz Eskişehir’i hafızlık kenti yapmak, bunun için de en az üç yüz dört yüz kişilik kız hafızlık kursunu Eskişehir’e kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.

Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ise Kur’an’ın hafızalara nakşedilmesi ve hayata aktarılması anlamında Kur’an kurslarının önemini vurgulayarak şunları kaydetti: “Devletimiz, çocuklarımızın eğitimden kopmadan, geleceğe dinimizle, maneviyatımızla, değerlerimizle hazırlanması için elinden gelen tüm çabayı göstermekte; kanun ve düzenlemeler yapmaktadır. Kurslarımızı yapma ve yaşatma noktasında çalışmaktadır. Bu güzelliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bugün hafızlığa başlayan öğrencilerimizin hafızlıklarını tamamlayabilmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen programa Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ile aileleri ve davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan