1940’lı yıllarda inşa edilen ancak yapısındaki bozulmalar nedeniyle Eskişehir Müftülüğü ve hayırseverlerin yardımıyla restore edilen Gökçekuyu Camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.

Açılış programına Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, Han İlçe Müftüsü Ramazan Karakaya, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa katılanlara hitaben kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Gerek, camilerin Kâbe’nin birer şubeleri ve yeryüzünde Allah’ın evleri olduğunu belirterek “Yeryüzünde Allah’a en sevimli olan yerler camilerdir ve yeryüzünün cennet bahçeleridir.” dedi.

Peygamberimizin Medine’ye hicretinde ilk önce cami inşa ettiğini hatırlatan Gerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müslümanlar o tarihten bu tarihe ihtiyaç duyduğu camiyi yapma konusunda hassas davranmışlardır. Özellikle milletimiz camiyi şehrin merkezine yerleştirerek cami etrafında birleşmiş, gönüllerini camide saf tutarak kaynaştırmışlardır. Camileri vatanın tapusu olarak görmüşlerdir.

Gökçekuyu Camii'ni il müftülüğümüzün katkılarıyla ilçe müftülüğümüzün himayelerinde bugün yniden hizmete açıyoruz. Başta İlçe Müftüsü Ramazan Karakaya, Mahalle Muhtarı Muzaffer Deniz ve camiye en büyük maddi desteği sağlayan hayırsever vatandaşımız Kezban Kurnaz olmak üzere fiiliyattan icraata bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim’den hayırların kabulünü diliyorum.” 


 

Editör: Mehmet Çalışkan