Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi tedbirin hayata geçirilmesinin ardından, Eskişehir İl Müftülüğü, hazırladığı program ve projelerle vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

İl Müftülüğü, gençlerin koronavirüs nedeniyle evde kaldıkları günleri daha verimli geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla, "Gençliğe Değer" projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Eskişehir Müftülüğünce virüsle mücadele sürecinde gençlere rehberlik etmek ve manevi destek sağlamak amacıyla; "Kitap Bizden, Okumak Sizden" sloganıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.

Yarışma hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesinin, koronavirüs salgınına rağmen aralıksız devam ettiğini belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"‘Koronavirüsle mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde hiçbir boşluk bırakmadan vatandaşlarımıza, özellikle de gençlere maddi ve manevi rehberlik hizmeti sunmaya ve bu süreci en verimli bir şekilde değerlendirme adına çeşitli faaliyetler yapmaya devam ediyoruz. Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla, Başkanlığımızca yürütülen 'Gençliğe Değer' projesini önemsiyor ve bu süreçte aralıksız devam ettiriyoruz."

- Gençlerini ihmal edenler geleceklerini imha ederler

"Her ne sebeple olursa olsun gençlerin ihmal edilemeyeceğinin" altını çizen Müftü Gerek; "Gençlerini ihmal edenler, geleceklerini imha ederler. Bu nedenle gençlere sahip çıkmak, onları doğru bilgi ile buluşturmak, iyiye ve güzele yönlendirerek onlara rehberlik etmek bizim en büyük görevimizdir. İşte bu şuurla pandemi sürecinde gençlerimize daha kolay ulaşmak ve sahih dini bilginin vatandaşlara ulaştırılması noktasında önemli bir yere sahip olan Diyanet yayınları ile gençlerimizi buluşturmak adına; 'Kitap Bizden Okumak Sizden' sloganıyla online/çevrimiçi 'Kitap Okuma Yarışması' düzenlendik. İl ve ilçe gençlik koordinatörlüklerimiz tarafından yürütülecek olan yarışma kapsamında, gençlerimize Diyanet yayınlarından olan yarışma kitabı Müftülüğümüzce ücretiz ulaştırılacak ve okumanın sonunda çevrimiçi bilgi yarışması düzenlenecek. Gençler yarışmaya, Gençlik Koordinatörlüğümüzce oluşturulan sosyal medya grupları ile okudukları kitabı analiz ederek hazırlanabilecek. Ben şimdiden gençlerimize başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Orta ve yükseköğrenim öğrencilerine yönelik iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada dereceye girenler, İl Müftülüğünce çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan