Eskişehir Müftülüğünden gençlere yönelik muhabbetli dinleti

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, müftülük olarak gençleri önemsediklerini ve gençlere hizmeti öncelediklerini belirterek: “Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin akıllarını ilim ve hikmetle, gönüllerini sevgi ve muhabbetle, midelerini helal lokma ile doyurmalarını ve alanlarında iyi yetişmelerini arzu ediyoruz. Bundan dolayı maddi ve manevi her türlü desteği vermekten büyük bahtiyarlık duymaktayız.” dedi.

Ardından kürsüye Daire Başkanı Mustafa Bülbül, gençlerin iyi yetişmesini önemsedikleri için “Gençliğe Değer” projesini hayata geçirdiklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Sizler sadece ülkemiz ve milletimiz için değil, tüm insanlık için önemli ve kıymetlisiniz. Dünyanın her tarafında milletimiz için dua edilmektedir. Sizler çok çalışarak bu insanları mahcup etmemeli; ilmin, adaletin, barışın ve sevginin öncüleri olmalısınız.”

Programda Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla üniversite gençleri arasında düzenlenen “Hz. Peygamber ve İlk Genç Müslümanlar”, “Hz. Peygamber ve İlk Müslümanlar Arasında Gençlerin Yeri” konulu makale yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile il genelinde liseler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Muhabbetli Dinleti” ile devam eden programın sonunda katılımcılara kitap hediye edildi.

Programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, Başkanlık Uzmanları Mustafa Soykök ve Abdülkadir Bekiroğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan