Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi Haftası’na ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla ülke genelinde düzenlenen “2020 Yılı Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”, Eskişehirli gençlerden yoğun ilgi görüyor.

Yarışmaya başvuran öğrenciler, yurtlarda manevi rehberler, Diyanet gençlik merkezlerinde gençlik koordinatörleri, camilerde ise din görevlileri öncülüğünde “O’nun Gibi Yaşamak” adlı eseri okuyup tahlil ederek yarışmaya hazırlanıyorlar.

Yarışma kitabı Müftülükten gençlere hediye

“Mevlid-i Nebi Haftası Gençlik Bilgi Yarışması” kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından üniversite kampüslerinde tanıtım ve kayıt stantları açılarak, “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitap gençlere hediye edildi.

Son başvuru tarihi 10 Şubat 2020 olan “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması, 7 Mart’ta Eskişehir’de Sarar Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada birinci olan bir erkek ve bir kız öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığınca umre ödülü ile ödüllendirilirken, dereceye giren diğer öğrencilere Eskişehir İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler takdim edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan