Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde Eskişehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Ahilik ve Helal Bilinci" temalı resim, kısa film ve video yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde önemsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, İslam alimi Ahi Evran-ı Veli’nin anılması amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından takdim edildi.

İl Müftülüğünde düzenlenen Ödül Takdim Töreni’nde konuşan Müftü Gerek, "Başkanlığımız rehberliğinde düzenlediğimiz bu gibi etkinliklerle gençlerimizin milli ve manevi değerlerle kendilerini geliştirmelerini ve yeni beceriler kazanmalarını amaçlıyoruz. Gençlerimizin zihinlerinde, belirlenen etkinlik konuları hakkında bilinç oluşmakta, bilgi birikimi oluşmaktadır. Düzenlediğimiz yarışma ve etkinliklere katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tüm gençlerimizin bu tür fırsatlardan istifade ederek kendilerini yetiştirmelerini temenni ediyorum." dedi.

Ortaokullar arasında yapılan resim yarışmasının ödül töreni ise Sarıcakaya İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği törende Sarıcakaya İlçe Milli eğitim müdürü Ahmet Yazar, Sarıcakaya İmam Hatip Ortaokul Müdürü Mehmet Kara ve Sarıcakaya Orta Okulu resim öğretmeni de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan