Odunpazarı Emek Tevhid Camii ve Tepebaşı Çamlıca Demirkaya Camiinde düzenlenen törenlere İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve Kur’an tilavetinin ardından selamlama ve açış konuşmalarını yapan Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, yaz Kur’an kurslarının gerekliliğini ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin ileride ahlaklı, dinini diyanetini bilen sorumlu birer birey olmaları için bu kursların önemini vurguladı.

İl Müftüsü Bekir GEREK programda yaptığı konuşmada; Eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kur’an’ın Allah kelamı olduğunu, hayatımızın rehberi, gönlümüzün ilacı, müminlerin rahmeti, insanlığın hidayet rehberi olduğunu, Kur’an’a hadim olmanın, onu öğrenme ve öğretmenin, onu yaşamanın Allah katında hayırlı kul olunmasına vesile olduğunu belirtti.

İbadetlerimizin kabulü için yeteri kadar surenin ezbere bilinmesi ve doğru okunması gerektiğini vurgulayarak “Kur’an Kurslarında kerim kitabımız Kur’an-ı Kerim öğretilmekte ve ibadetlerimiz, ahlaki değerlerimiz, peygamberimizin örnek hayatı anlatılmaktadır. Ayrıca kurslarımız, namaz ağacı projesi, kitap okumaları, yarışmalar, ikramlar, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle etkili hale getirilmiştir” diyen Müftü Gerek; Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurduğunu hatırlatarak öğrenci velilerine çocuklarını Allah katında hayırlı kul olması için gösterdikleri gayret için teşekkür etti ve başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan