Çarşı Camiinde yapılan yarışmaya bölge birincileri; İstanbul Muhammed Yahya YILDIZHAN, Ankara Mushab Can IŞIK, Tekirdağ Yunus Emre AKBULUT, Şırnak Mehmet BAŞKURT, Adana Süleyman AŞÇIOĞLU, Konya Ömer Faruk ÖNCEL ve Balıkesir ilinden Yusuf İslam VAROL katıldı.

Yarışmada öğrenciler Kur’an-ı Kerimi birbirinden güzel okuyarak birinci Ankara’dan Mushab Can IŞIK, ikinci İstanbul’dan Muhammed Yahya YILDIZHAN ve üçüncü Balıkesir’den Yusuf İslam VAROL oldu. 

Programda Eskişehir Bölge Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve Ziyapaşa Hafızlık öğrencilerinin ilahi sunumları büyük beğeni topladı. Yarışmanın Eskişehir’de düzenlenmiş olması büyük ilgi gördü ve katılımcılar memnuniyetlerini ifade etti. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ ve İl Müftüsü Bekir GEREK birer konuşma yaptı. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI konuşmasında; Osmanlı Döneminde Darul- Kurra da yapılan hafızlığın, Cumhuriyet Döneminde hafızlık Kur’an Kursunda devam ettiğini belirterek Eskişehir’in köklü bir hafızlık geleneğine sahip olduğunu belirtti. Hafızlık ve Kur’an Kursu hizmetlerini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çok önemli hizmetlerinden biri olduğunu vurgulayarak burada okuyan öğrencilere destek olmamız gerekmektedir dedi. Bu yarışmanın da bundan dolayı yapıldığını belirtti. 

Daire Başkanı Saliha BİLGİÇ yaptığı konuşmada; Kur’an-ı Kerim öğrenmenin, ezberlemenin, dinlemenin, okunan yerde bulunmanın ve daha güzel okumak için yarışmanın hayr olduğunu fâtır suresi 32. Ayetinin açıklayarak vurgu yaptı.    

İl Müftüsü Bekir GEREK ise; böyle bir yarışmanın Eskişehir’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek dün olduğu gibi bugünde Eskişehir’de Kur’an ilmine, hafızlık çalışmalarına ve Kur’an Kursu hizmetlerine büyük önem verildiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca birinci gelen öğrenciye 5 cumhuriyet altını, ikinciye 4 cumhuriyet altını, üçüncüye 3 cumhuriyet altını ve dereceye giren öğrencilerin hocalarına 2’şer cumhuriyet altını, dereceye giremeyen öğrencilere ise 2’şer cumhuriyet altını hocalarına 1’er cumhuriyet altını ödül verildi.

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından yarışmacılara ve hocalarına değişik hediyelerin yanında beyaz altın olarak ifade edilen lületaşı teşbih hediye edildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan