Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında da çalışmalar sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirmişti.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) tarafından yürütülen proje kapsamında Eskişehir İl Müftülüğü, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülükleri, TDV Eskişehir Şubesi Kadın Kolları ile Gençlik Kolları gönüllüleri tarafından kermes düzenlendi.

Kermesten elde edilen gelirler ile Eskişehir ve Siirt’teki dört okulda gönül kütüphanesi oluşturuldu.

Bu kapsamda Eskişehir Gazi İlkokulu'nda oluşturulan kütüphane için açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Dilek Dide Ayyıldız, “Kütüphanelerimiz de kitap okunması ne kadar değerliyse böyle hayırlı işlere vesile olmakta bir o kadar değerli bizim açımızdan. Böylesine hayırlı bir iş için sizlerle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum." dedi.

TDV KAGEM Fatma Haral Efe ise "Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımız insanlığa dokunmak, İlmin artırılmasına vesile olmak için çalışmalar yaparak, gençlerimize ulaşıp yüreklerine dokunmaya gayret ediyoruz. Bizler bu çalışma içerisinde olmaktan ziyadesiyle memnunuz. Ümit ediyorum ki bu çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile kütüphane öğrencilerin istifadesine sunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan