Diyanet İşleri Başkanlığı dini yayınlar tanıtım toplantıları ülke genelinde sürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de Diyanet yayınları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Eskişehir Müftülüğünce organize edilen toplantıya katılan Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Diyanet’in basılı ve süreli yayınları ile Diyanet TV ve Diyanet Radyoları hakkında yapılan yeni çalışmalarla ilgili müftü, vaiz, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine bilgi aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yazılı, sesli ve görsel yayınları hakkında kapsamlı sunumlar yapan Fatih Kurt, TRT Diyanet kanalının TRT’den ayrılarak müstakil bir kanal halinde Diyanet TV adıyla yayın hayatına başladığını ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayan programlar yapma fırsatı bulduklarını belirtti. 

Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Risalet Radyo olarak da radyo yayınlarını sürdürdüklerini belirten Kurt, görevlilerden Diyanet TV ve Diyanet yayınlarını halka tanıtmalarını istedi.

Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile dergisinin iyi takip edilmesini tavsiye eden Dr. Fatih Kurt, Diyanet Haber sitesinin kurulması ile dijital ortama geçen Diyanet Haber bülteninin 2019 Ocak ayından itibaren kaldırılacağını ve 2019 yılında Diyanet Aile dergisinin müstakil bir dergi olarak okuyucuyla buluşacağını belirtti. Görevlilerden Diyanet’in süreli yayınlarını almalarını ve okumalarını, ayrıca halka ulaştırmak için abone seferberliği başlatmalarını isteyen Dr. Fatih Kurt, önümüzdeki süreçte yılda iki defa yayınlanmak üzere Arapça İlmi Dergi'yi çıkaracaklarını söyledi.

Diyanet yayınlarının sadece Türkçe olmadığına da değinen Kurt, 27 farklı dilde Kur’an-ı Kerim meali olduğunu, 40’tan fazla dilde yayınlarının olduğunu, amaçlarının bütün Müslümanların dini yayın ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugüne kadar yayınlanan toplam 1510 eser bulunduğunu kaydeden Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ayrıca "Hadislerle İslam Külliyatı"ndan sonra 2019 yılında "Konulu Kur’an Tefsiri"nin de tamamlanarak basımının yapılacağı müjdesini verdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan