Eskişehir Müftülüğünce Merkez Çarşı Camii’nde düzenlenen “Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”na, merkez ve ilçelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri katıldı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Enis Zengin birinci olurken İbrahim Çakmak ikinci, Murat Oykun ise üçüncü oldu.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl görevlilerimiz arasında Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezan okuma, hutbe yazma yarışması, hafızlık yarışması gibi yarışmalar düzenliyor. Bu yarışmalardan maksat; bir birinci belirlemek değil, çok daha meziyetli görevlilerimizi tespit etmek, onları teşvik etmek, onların gelişimi noktasında katkı sağlayarak vatandaşlarımıza daha kaliteli bir din hizmeti sunmaktır. Birbirinden değerli hocalarımız bugün burada Allah’ın kelamı olan, gönüllere şifa Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştılar. Hepsini tebrik ediyoum.”

"Eskişehir kıraat merkezi olacak"

Eskişehir’in bir kıraat merkezi olacağını belirten Müftü Gerek, “Düzenlediğimiz kurslar ile tüm personelimizi daha donanımlı hale getirmek için çalışıyoruz. Öyle ki sizlerin destekleri ile yapımına devam ettiğimiz Kur’an Eğitim Merkezinin de tamamlanmasıyla artık sadece Eskişehir’deki görevlilerimize değil tüm Türkiye’ye hizmet vereceğiz. Kur’an Eğitim Merkezimizin tamamlanmasıyla Eskişehir kıraat ilminin merkezi olacak. Burada vereceğimiz eğitimle, yetiştireceğimiz hafızlar ile kıraat konusunda öncü bir merkez haline geleceğiz.” ifadesini kullandı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan