Eskişehir'de Aşere Takrib Tayyibe ve Tashih-i Huruf kursları başladı

Eskişehir'de "9. Dönem Aşere Takrib Tayyibe Kursu" İl Müftüsü Bekir Gerek’in verdiği ilk ders ile başladı. 

Kursa imam hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan 17 din görevlisi katıldı.

Üç yıl boyunca devam edecek olan Aşere Takrib Tayyibe kursunun ilk dersinde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek: "Kur’an-ı güzel okumak, Kur’an-ı anlamak, Kur’an-ı 10 farklı makamda okumak büyük bir bahtiyarlıktır. Eskişehir’de bu güzel uygulamayı devam ettirmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu Aşere Takrib Tayyibe kursumuzun hocası Merhum Mehmet Sarıcaoğlu Hoca Efendi’nin talebesi Yaşar Tekeli Hoca, Arapça dersi hocası İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ercan Çaylar tarafından verilecektir. Daha sonra musiki, Kur’an meali ve tefsiri gibi derslerle siz değerli hocalarımıza en iyi eğitimi vermeye çalışacaklardır." dedi.

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik ikinci bir kurs daha başlattı.

Görevlilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Tashih-i Huruf kursunun ilk dersi de Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek tarafından verildi.

Kursun amacına yönelik açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Gerek, şunları kaydetti:

“İmamet hizmetlerinde kıraatin düzgün olması çok önemlidir. Biz bu eğitimlerle Eskişehir’i bir kıraat merkezi haline getirmeye çalışmaktayız ve mevcut kıraat geleneğini devam ettirme azmindeyiz. Dersleri iyi bir şekilde dinlenmenizi ve disiplinli bir şekilde çalışmanızı bekliyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan