Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitimimi tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 127 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Reşadiye Camii’nde gerçekleştirilen merasime Vali Erol Ayyıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Jandarma İl Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Müftüsü Bekir Gerek, Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal, siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, Müftülük personeli, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin, “Kur’an-ı Kerim, Allah tarafından koruma altına alınmıştır. Hiç kimse Kur’an’ın korunmuşluğuna zarar veremez. Kur’an-ı Kerim, nazil olduğu andan itibaren hem vahiy katipleri tarafından yazılmış hem de ashabı kiram tarafından ezberlenmiş. Ve o günden itibaren hafızlar tarafından ezberlenerek bugüne kadar bozulmadan gelmiştir. Kıyamete kadar da korunmaya devam edecektir. Böyle bir mazhariyet dünyada hiç bir kitaba nasip olmamıştır.” dedi.

Kur’an’ın koruyucularının hafızlar olduğunun altını çizen Şahin, “Hafızlar, Kur’an'ı muhafaza ettikleri sürece Allah da onları muhafaza edecektir. O yüzden bugün hafızlığını tamamlamış olan kardeşlerim, Kur’an'ı ezberlemek büyük bir şereftir. Dolayısıyla biz Müslümanlar olarak şerefimizi ve onurumuzu başta Kur’an’dan alıyoruz. İşte bundan dolayı hafızlarımız Kur’an'ı insanlara tebliğ eden, ulaştıran ve bu şerefi taşıyan güzide insanlardır.” diye konuştu.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Kur’an, sonsuza kadar insanları doğru yola götürecek tek ilahi kitaptır. Yüce Allah sadece sevdiği insanların kalbine Kur’an'ı yerleştirir. Bu bakımdan Kur’an'ı sevmek, okumak, okutmak, ezberlemek ve onunla amel etmek, ondan istifade etmek Cenabı Allah’ın bize büyük lütfudur. Bu sene 127 öğrencimizin icazet merasimini yapmış olacağız. Hafızlar toplumda dolaşan canlı Kur’an'lardır. Hafızlık büyük bir bahtiyarlıktır. Hafızlar manevi önderlerimizdir. Başta ilk hafız sevgili Peygamber Efendimizdir. Hafızlar ise onun manevi mirasçılarıdır. Tüm çabamız çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmak, dinimizi, Kur’an'ımızı, milli ve manevi değerlerimizi onlara öğretmek ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmaktır. Bu duygularla Eskişehir hafızlık erkek ve kız Kur'an kurslarımızda hafızlık eğitimini tamamlayan 127 hafızımızı kutluyorum.”

Program yapılan dua ile tamamlandı.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan