Eskişehir İl Müftülüğü, Eskişehir’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, İl Müftülüğü engelli koordinatörleri, engelli dernek başkanları ve üyeleri katıldı.

Engelli derneklerini İl Müftülüğünde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek, "Bir araya gelmemizin gayesi, sizlerle olan gönül birlikteliğini sağlamak. Sizi önemsediğimizi hissettirmek, yanınızda olduğumuzu belirtmek. Başta manevi rehberlik hizmetleri olmak üzere sizlere yönelik yapılan hizmetlerimizi değerlendirmek. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukların farkındayız. Bu zorlukları aşmak adına Eskişehir İl ve ilçe müftülükleri olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim için en önemli nokta, sizlere sunmuş olduğumuz manevi rehberlik, din hizmeti ve din eğitimidir. Hem görme hem işitme hem de ortopedik engellilerin din hizmeti ve din eğitimi almasına son derece önem veriyoruz ve bunun için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Türkiye’de engellilere yönelik projelendirilerek yapılan ilk cami olan Şahver Sultan Camii hakkında bilgi veren İl Müftüsü Gerek, yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

İl Müftülüğünün engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü çalışmalar için teşekkürlerini dile getiren engelli dernek başkanları ise engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ifade ederek engellilere yönelik eğitimlerin artırılması ve engelli vatandaşlara daha iyi erişim sağlanması adına beklenti ve taleplerini ilettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan