Eskişehir İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi ve sivil toplum ukruluşları (STK) iş birliğinde engelli vatandaşlara akülü araç ile tekerlekli sandalye hediye etti.

"Engelli adımlara engelsiz bakışlar" sloganıyla başlatılan iyilik hareketi kapsamında engelli vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, TDV gönüllüleri ve STK temsilcileri, engelli vatandaşlara akülü araç ve tekerlekli sandalyeleri takdim etti.

Gönüllülerle birlikte engelli vatandaşları evlerinde ziyaret eden Eskişehir İl Müftüsü ve TDV Eskişehir Şube Başkanı Bekir Gerek, "Yürüme güçlüğü çeken kişinin ayağı mesabesindeki bu araçların hediyesiyle mutluluğunuza ortak olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bizler her daim sizlerin yanındayız. Gönüllerimiz bir, sevinçlerimiz bir. Karşılaşacağınız her engeli, engelsiz bir duruşla desteklemek ve bu anlamda faaliyetler oluşturmak en büyük arzumuzdur." dedi.

Engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukların farkında olduklarını belirten Müftü Gerek, "Sizlere maddi ve manevi katkı sağlayacak faaliyetlere devam edeceğiz. Engelleri aşacak, sevgiyle bakacak ve muhabbetle kucaklaşarak birbirimizin destekçisi olacağız. Bu vesileyle organizede emeği geçen tüm gönüllülerimize, Engelli Koordinatörlüğümüze, TDV Kadın Kollarımıza, STK’larımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dışarı çıkabilecek ve rahatlıkla dolaşabilecek olmanın sevincini yaşadığını belirten engelli bir vatandaş ise "Üç yıldır pencereden dahi sokağa bakmadan sadece salondaki tekli koltukta oturdum. Hamdolsun ki artık sokağa çıkabileceğim." sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Ziyaretlerde İl Müftü Yardımcısı Fatma Adsoy, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Semih Gümüş, TDV Kadın Kolları Sorumlusu Av. Başak Atıcı, TDV gönüllüleri ve STK temsilcileri de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan