Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) rehberliğinde toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya çalışan il ve ilçe müftülükleri, ülke genelinde engelli vatandaşlara yönelik de projeler hazırlıyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdüren Eskişehir İl Müftülüğü, Ramazan ayı münasebetiyle engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek maddi ve manevi destekte bulunuyor.

İl Müftülüğü koordinesinde engelli vatandaşlarla buluşan Odunpazarı ve Tepebaşı engelli koorinatörlükleri, hayırseverlerin emanetlerini engelli vatandaşlara ulaştırıyor.

Düzenli olarak engellileri ziyaret eden engelli koordinatörleri ve TDV gönüllüleri, engellilere ayni ve nakdi yardımda bulunarak manevi destek ve rehberlik hizmeti sunuyor.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını Ramazan ayında da devam ettiren Eskişehir İl Müftülüğü, TDV Eskişehir Şubesi ve hayırseverlerin desteği ile hazırlanan Ramazan paketleri ile alışveriş kartlarını ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırdı.

- Sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde hizmet sunma anlayışı içerisindeyiz

Engelleri aşma konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Eskişehir İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi Başkanı Bekir Gerek, “Engelli, sadece özel durumu sebebiyle çeşitli ihtiyaçları olan kişidir. O, engeli doğrultusunda değil şahsiyeti üzerinden değerlendirilmelidir. İslam kültüründe hicri ilk asırlardan itibaren devlet hazinesinden yardım fonu oluşturulmuş, Osmanlılar'da ise özellikle zihinsel engellilerin müzikle tedavileriyle ilgili külliyeler ve faaliyetler geliştirilmiştir. Bu anlamda Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi olarak tüm kardeşlerimize sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde hizmet sunma anlayışı içerisindeyiz. Ramazan ayının toplumsal bütünleşmeye katkısı ile İlimizde yaşayan ihtiyaç sahibi tüm engelli kardeşlerimize bu hizmeti sunmanın onurunu yaşıyoruz.” dedi.

- Engelleri iyilikle aşalım

Engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukların farkında olduklarını belirten Müftü Gerek, "Geliniz her türlü maddi ve manevi engeli iyilikle aşalım. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize uzatacağımız iyilik eliyle onların yaşamını kolaylaştıralım. Bir Müslümanın ihtiyacını gidermenin, muhtaca vermenin hazzını yaşayarak Allah için vermenin önünde duran manevi tüm engellerimizi aşalım. Engelli vatandaşlarımızın zorluklarının, yaşam mücadelelerinin farkında olarak onlara her daim destek olalım. Ramazan'ın manevi ikliminde sevgi ve muhabbetle kucaklaşarak birbirimizin destekçisi olalım. Bu vesileyle organizede emeği geçen tüm gönüllülerimize, engelli koordinatörlüklerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan