Eskişehir'de vatandaşın hizmetinde olan bir din görevlisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinde kutlayacak olan çocuklara Türk bayrağı, balon ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Erenköy Fatih Camii'nde İmam Hatip olarak görev yapan Memiş Ünal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hayırseverlerin de desteğiyle, içerisinde Türk bayrağı, balon ve çeşitli oyuncakların bulunduğu hediye paketlerini motoruyla kapı kapı gezerek çocuklara dağıttı.

Çocukların bayram coşkusunu evlerinde yaşamaları için Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileriyle birlikte sokakları gezen ve çocuklara hediyeler veren Ünal, ziyaret ettiği ailelerin ihtiyaçlarını sordu, talepleri yerine getirdi.

Ünal, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada; "Hayırseverlerin katkıları ile yıllardır ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyoruz. Koronavirüsle mücadele Vefa Sosyal Deste Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılarken, bir yandan da hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Bugün de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla virüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkamayan çocuklara bayrak, çikolata, top gibi çeşitli hediyeler vererek sevindirdik." ifadelerine yer verdi.

"Çocukların yüreğine dokunmak gerektiğini" belirten Ünal; "Bu zor günleri el ele, gönül gönüle, milli dayanışma içinde birlikte aşacağız. Bu itibarla yaptığımız her türlü hayır işinde bizlere destek olan tüm hayırseverlerimize ve Müftülüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Gençler unutulmadı

Öte yandan Eskişehir İl Müftülüğü gençlik koordinatörleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gençleri evlerinde ziyaret ederek kitap hediye ediyor.

Koronavirüs salgınına rağmen gençlik faaliyetlerine devam eden Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, gençleri evlerinde ziyaret ederek evlerinde kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gençlere kitap ve Diyanet dergileri veriyor.

Virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime geçici olarak ara verilmesinin ardından evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan gençlere destek olan din görevlileri, internet üzerinden; söyleşi programları, kitap okuma ve dini bilgiler yarışması gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan