Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, ülke genelinde milli dayanışma örneği sergilemeye devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede iyiliğin öncüsü olan din görevlileri, salgının neden olduğu yaraları sarmak için seferberlik ruhuyla hareket ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Erenköy Fatih Camii İmam Hatibi Memiş Ünal, virüsle mücadelenin ilk gününden itibaren hasta ve yaşlı vatandaşlardan çocuklara, engellilerden sağlık çalışanlarına ve mülteci vatandaşlara hatta sokak hayvanlarına varıncaya kadar salgının sebep olduğu mağduriyeti gidermek için çalışıyor.

Aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olan Ünal, semt pazarında açtığı "hayır tezgâhı" ile ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar da aldıkları sebze ve meyvelerden din görevlisi tarafından açılan hayır tezgâhına bırakarak, ihtiyaç sahipleri için başlatılan iyilik hareketine destek oluyor.

Hayırseverlerin desteği ile tezgâhı açtığını kaydenen Erenköy Fatih Camii İmam Hatibi Memiş Ünal; "Koronavirüs sürecinde alınan tedbirler dolayısıyla mağduriyet yaşayan bir çok ailemiz oldu. Pazarın sonunu bekleyip çürük yiyecek toplayan fakir, yoksul ve kimsesiz onlarca insanımız var. Ben de hem bir farkındalık oluşturmak hem de Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri evlerine taze bir yiyecek götürsün istedim. Sadece parası olan değil ihtiyacı olan alsın diye pazara hayır tezgahı açtım. Hayır tezgâhımıza pazar esnafımız ve vatandaşlarımız da teveccüh göstererek destek oldular. Kendileri için aldıkları yiyecekleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak yüzlerini güldürdüler. Hayırseverlerimizin desteği ile inşallah her hafta tezgâhımızı kuracağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan