Eskişehir İl Müftülüğünce düzenlenen “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri Valilik ziyaretiyle başladı.

Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, beraberindeki heyetle birlikte Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını, bu yılki temanın ise ‘Cami ve İlim’ olarak belirlendiğini ifade ederek hafta dolayısıyla gerçekleştirilecek programlar hakkında bilgi verdi.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, “Zorlaştırmak değil kolaylaştırmak için; nefret ettirmek değil müjdelemek için; ayırmak değil birleştirmek için bu topraklara ayak basan ecdadımız; inşa ve ihya ettikleri külliyelerle camileri ilim ve kültür merkezi hâline getirmişlerdir.” dedi.

1-7 Ekim 2020 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın iyiliklere, güzelliklere kapı aralamasını temenni eden Vali Ayyıldız, “Camilerimizin ibadet yeri olmasının yanı sıra ilim, irfan ve eğitim müessesesi olarak ayakta durması demek; değerlerimiz ve tüm mukaddesatımızla millî manevi heyecanımızın her dem yeniden tazelenmesi demektir. Bu bakımdan din görevlilerimizin üstlendiği rol, hayati önemin ötesinde ahirete uzanan vizyonla ebedi öneme sahiptir. Başta hutbeler olmak üzere vaazlar, cami dersleri, akaid, fıkıh, tefsir, hadis sohbetleri, camilerde Kur’an öğretimi ve benzeri çalışmalarla “iyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak” görevlerini fedakârca ifa etmektedirler. Bu açıdan camileri inşa ve ihya eden hayırseverlere, ömrünü din hizmetine adayan din görevlilerimize sevgi, saygı ve şükranlarımı sunmak istiyorum.” diye konuştu.

-Diyanet Yayınları %25 İndirimli Satışlar Sergisi

Öte yandan Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında, Eskişehir Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi iş birliğinde Reşadiye Camii avlusunda  “Diyanet Yayınları %25 İndirimli Satışlar Sergisi” ve ‘‘Hüsnü Hat Sergisi’’ açıldı.

Program, İl Müftülüğünde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine, son bir yıl içerisinde yüksek lisans ve dini yüksek ihtisas merkezinden mezun olan din görevlilerine ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Reşadiye Camii’nde düzenlenen Kur’an’ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid programının ardından gerçekleştirilen açılışa Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan